top of page

Waarom liever een vast dan dynamisch IP-adres

Als organisatie maak je dagelijks gebruik van het internet. Maar is dit wel optimaal of kan het beter? Maken jullie bijvoorbeeld gebruik van een vast of een dynamisch IP-adres?


Ben je helemaal niet bekend met deze termen? Dan kan het slim zijn om je te verdiepen in de verschillen tussen die twee. Zeker als je afhankelijk bent van de cloud of als er ook pinapparaten en beveiligingscamera’s aanwezig zijn. In dit artikel leggen we het je haarfijn uit.Nog even in het kort

IP staat voor Internet Protocol. Met een IP-adres wordt je computer herkend, zie het als een soort telefoonnummer. Ieder apparaat dat met internet wordt verbonden krijgt een unieke code, dus een IP-adres. Met deze unieke code is je computer vindbaar voor andere computers en kun je informatie verzenden en ontvangen. Het IP-adres dat je als consument bij je internetabonnement ontvangt, verandert af en toe. Dit omdat apparaten (zoals smartphones en printers) continue een manier vinden om met elkaar te verbinden. In dit geval heb je te maken met een dynamisch IP-adres.Een vast IP-adres wat heb je eraan?

Zakelijk kan het verstandig zijn om een vast IP-adres te nemen. Hiermee ben je verzekerd van een stabiele werkomgeving en heb je gegarandeerd toegang tot je bedrijfsnetwerk. Voor bepaalde alarmsystemen en pinapparaten is het ook verstandig om een vast IP-adres te hebben, omdat je altijd verbonden bent. Ook als je wilt dat je beveiligingscamera’s overal toegankelijk zijn, is een vast IP-adres essentieel. En synchroniseren mobiele apparaten van je bedrijf met elkaar? Dan is een vast IP-adres zeker noodzakelijk. Webservers, FTP-servers en mailservers zijn hardware die sowieso over een vast IP-adres moeten beschikken.Een vast IP-adres bij Zakelijk Internet

Bij een zakelijk internet krijg je altijd een vast IP-adres, dat is een van de voordelen. Een vast IP-adres geeft gegarandeerd toegang tot je bedrijfsnetwerk, zonder de veiligheid op het spel te zetten. Dat is handig in deze situaties:

  • Als je eigen web-, mail- of FTP-server hebt draaien. Servers hebben altijd een vast IP-adres nodig.

  • Als je collega’s die vanuit huis werken toegang wilt geven tot alle applicaties en documenten.

  • Bij gebruik van vaste apparatuur, zoals printers en alarmsystemen. Zo weet je namelijk zeker dat deze er niet uitvliegen doordat het IP-adres verandert.

  • Als je wilt dat je beveiligingscamera’s op afstand te bedienen Met een vast IP-adres essentieel kunt vanaf elke laptop of smartphone veilig contact maken met deze apparaten.

  • Als mobiele apparaten van je bedrijf met elkaar


Zakelijk Internet is stabiel, betrouwbaar en met snelheden tot wel 1 Gbit/s. Die leveren we via een glasvezel– of een koperverbinding, afhankelijk van wat beschikbaar is op jouw adres en van het product dat je kiest.


Benieuwd naar de mogelijkheden op jouw locatie. Vraag hier een postcodecheck aan en laat ons je adviseren. En overstappen, dat is heel makkelijk! Wij helpen je met plezier.

Comments


bottom of page